GALATASARAY HAKKINDA HER ŞEY !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Galatasaray haberleri, transfer çalışmaları, diğer kulüp haberleri, Milli takım haberleri ve resimleri, Galatasarayın Futbolcu Resimleri ve biyografileri dahil her şey burada !
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Vurgun Yemek Nasıl Olur

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
türko_1905
Admin
türko_1905


Mesaj Sayısı : 1122
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 21/06/08

Vurgun Yemek Nasıl Olur Empty
MesajKonu: Vurgun Yemek Nasıl Olur   Vurgun Yemek Nasıl Olur Icon_minitimeCuma Ağus. 29, 2008 4:50 pm

İnsanlar yüzyıllardır su altına sadece zevk veya merak için değil, inci, mercan, sünger gibi şeyleri çıkarıp, geçimlerini sağlamak için de dalmışlardır.

Deniz seviyesinde hava basıncı l atmosferdir. İnsan vücudunun solunum ve dolaşım sistemi bu basınca ayarlıdır. Ancak suyun içinde, derine gittikçe, her 10 metrede basınç l atmosfer daha artar. 30 metre derinlikte su basıncı 3 atmosferdir, yani bu derinlikte vücudumuzun her santimetrekaresine suyun yaptığı basınç, yüzeye oranla üç mislidir.

Hiçbir gereç kullanmadan, 30 metre derinliğe inildiğinde, akciğer kapasitesi dörtte birine düşer, kan basıncı artar, vücut ısısı düştüğünden kalbin atış hızı artar, bilinç bulanıklığı başlar. Bu nedenle yardımcı gereç kullanmadan 30 metrenin altına inmek tehlikelidir.

Ancak tüple dalışın da kendine özgü sorunları vardır. Derinde dış basıncın yüksek olmasından dolayı tüpten solunan havanın içindeki oksijen, azot gibi gazlar, dokulara daha küçülmüş bir hacimle dağılırlar.

Eğer su yüzeyine süratle çıkılırsa, basıncın azalmasıyla bu gazlar da süratle genleşir. Oksijen dokularda kullanıldığından sorun yaratmaz, ama Özellikle azot gazı damarlarda süratle genleşerek, damar tıkanıklığı, akciğer yırtılması ve hatta felç gibi önemli vücut hasarlarına yol açar.

Bu şekilde vurgun yiyenler, süratle basınç odalarına alınırlar. Burada tekrar vurgun yediği derinlikteki basınç verilir ve dengeli olarak azaltılır. Bir başka önlem de vurgun yiyeni, aynı derinliğe tekrar indirmektir.

Vurgun yememek için yüzeye yavaş çıkmalı, hatta belirli derinliklerde beklenmelidir. İdeal çıkış hızı dakikada 20 metre olup, pratikte eğitmenler bunu dalgıç adaylarına 'yüzeye gelen en küçük bir hava kabarcığından daha hızlı çıkma' şeklinde öğretirler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://cimbomluyuz-1905.eniyiforum.net
 
Vurgun Yemek Nasıl Olur
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GALATASARAY HAKKINDA HER ŞEY ! :: GENEL KÜLTÜR :: GENEL-
Buraya geçin: